onveilig en onpraktisch tillenWanneer houdt het een keer op met verkeerd tillen; de domme en onbruikbare en diep door de knieën tiltechniek

Over tillen en til-technieken bestaat veel misverstand. Jarenlang riepen (para)medici dat je diep door de knieën moest, terwijl dit een perfect voorbeeld is van verkeerd tillen.

Dit blijkt nu onjuist te zijn is wetenschappelijk vastgesteld, meer daarover leest u in het menu onder wetenschsap

Het Diep door de knieën (DK) virus waart echter nog steeds flink rond, bijna iedereen gaat direct diep door de knieën als je vraagt een goed tiltechniek voor te doen. Meestal kijkt men daarbij ook nog trots omhoog met een blik die wil zeggen “kijk mijn eens veilig tillen”.

In de praktijk zijn de meeste mensen echter wel eerlijk als je ze vraagt of ze deze techniek ook gebruiken in de dagelijkse praktijk, het antwoord is dan meestal volmondig nee, dat is veel te zwaar en niet vol te houden, in de praktijk buk ik gewoon met rechte knieën.

 

onveilig en onpraktisch tillen uit de literatuurEen statement van Sedgwick en Gormley geillustreerd met afbeeldingen uit allerhande (inter)nationale (para)medische tijdschriften.

De wereld zit vol met onpraktische, onuitvoerbare tiltechnieken

 

Onze missie

De inburgering van Veilig ruggebruik met de STEP GewichtheffersTechnieken te realiseren en daarmee een grote bijdrage aan de preventie van rug- en nekklachten te bewerkstelligen.

Meer daarover in deze link

 

STEP vertaalt de techniek van de gewichtheffers naar de praktijk van alldag

Direct advies nodig?

Telefoon nr: 074 250 28 28
E-mail:b.bruggeman@step.nl
Of vul het contact formulier in.

STEP Groepsgewijze Preventie Cursussen voor bedrijven en instellingen

Lees meer over de Preventie cursussen van STEP Nederland met de link groepsgewijze preventie cursussen voor bedrijven.

STEP Individuele Snel Herstel Cursussen
voor particulieren, bedrijven en instellingen

Vaak wordt de rol van therapie en therapeut overschat en de eigen rol bij herstel en preventie onderschat. STEP maakt u duidelijk dat dit andersom moet zijn.

Step voorlichtingen en cursussen

Bij alle  rugklachten, nekklachten, blessures en RSI geeft STEP Snel Herstel cursussen. Met STEP beschermende hulpmiddelen en ZelfZorgInstructies leert u men het herstel optimaal te beschermen en een Snel Herstel te realiseren en wat minstens zo belangrijk is, herhalingen van klachten te voorkomen.

Meer info over Snel Herstel cursussen  vindt u met de link: STEP Snel Herstel Cursussen 

DIRECT ADVIES NODIG? MAIL ONS.